Isnin, 14 Ogos 2017


Patriot Panglima Penyelamat Alam

Ini adalah buku pertama dalam siri Patriot Panglima. Buku pertama  ini mengisahkan Patriot Panglima dan Sang Kancil Putih terpaksa berhadapan dengan berbagai-bagai dugaan semasa dalam perjalanan ke Negara Buana Hijau. Banyak persoalan yang tidak  dapat di perjelaskan seperti bagaimana sungai yang hendak di seberangi oleh Patriot Panglima tiba-tiba menjadi lebih luas dan airnya semakin laju dengan ribut taufan berlaku di dalamnya. 

Patriot Panglima juga turut terhibur kerana dapat menyaksikan seorang puteri bersama dayang-dayang bersiram dari atas bahtera. Beberapa orang dayang menyiram  air dari tempayan yang berisi bunga-bungaan yang beraneka warna.  Semua mereka bernyanyi dan bergembira. Suasana di sungai itu sungguh indah. Burung-burung  juga berterbangan berdekatan dengan bahtera itu dengan bunyian yang mengiringi lagu nyanyian puteri berkenaan.

Namun ketenangan Patriot Panglima turut terganggu kerana bertemu dengan angkatan Tentera Burung yang keluar untuk berperang. Lebih teruja lagi bila Patriot Panglima dan sahabatnya  itu  menyaksi pasukan Tentera Mutera yang bergerak tanpa kepala. Itu suatu keanihan yang tiada siapa  dapat memberikan jawapan kepada persoalan itu.
Biarpun begitu Patriot Panglima dan Sang Kancil Putih masih bernasib baik kerana dapat bertemu dengan dengan Ular Sawa Nadiri yang merupakan ular yang paling besar di atas muka bumi ini. Apakah ular ini benar-benar berniat baik untuk meenolong mereka ke Buana Hijau?
Banyak lagi kejadian anih yang akan di hidangkan kepada pembaca dalam siri-siri berikutnya. Selamat membaca!

Patriot Panglima Penyelamat Alam
Harga Buku
RM 18.00
(pembelian 10 buah keatas atau untuk sekolah akan mendapat potongan harga)
( Harga penghantaran untuk setiap buah buku ialah RM 7.00)

CARA PEEMBAYARAN

CIMB Bank
Nama: Segedung Karya
Akaun: 8602531150

Maybank Berhad
Nama: Hashim Bin Akob
Akaun: 114011301152

SEGEDUNG KARYA
 MEMPELAWA ORANG RAMAI
UNTUK MENJADI DROPSHIP DAN AJEN PEMASARAN
SILA WAHTSAPP 013 6248471 dan 0133416783
 atau
Dapatkan maklumat di patriotpanglima.blogspot.com
Tiada ulasan:

Catat Ulasan